Tisková zpráva EA: Peklo už je v prodeji

23. června vydala společnost Electronics Arts tiskovou zprávu, že EA a japonské vývojářské studio Grasshopper Manufacture zahájili prodej titulu Shadows of the Damned, který má „spojit drsný akční styl s prvky psychologicky komplikovaného příběhu“ a představit tak „skutečně unikátní podobu pekla“.

Drsný akční hrací thriller stihl ještě před oficiálním vydáním velmi dobré hodnocení v celosvětových médiích, blížící se k maximální hranici. Například s komentářem“Shadows of the Damned je výlet do pekla, jaký stojí za to absolvovat“ (Game Informer)   či – jde o „kýčovitý punkrockový útok na všechny smysly“ (GamesMaster), jak uvádí ku své pýše tisková zpráva.

Co čeká hráče, který využije nastartování prodeje a spustí se přímo do horoucích pekel? Rozhodně žádné růžové chvilky. Bude procházet temnotou podzemního světa a prožívat zkázu a utrpení. Hlavní hrdina Garcia Hotspura se snaží ze spárů démonů dostat svou milovanou Paulu. Jeho společníkem je Johnson, „vyléčený“ démon, který se umí transformovat do podoby různých zbraní a může se proměnit i ve světelnou pochodeň, která je proti většině démonům značně účinná. Skutečně originální proměnou je transformace do motorky, se kterou jsou přesuny s vyšší dávkou adrenalinu. Přece jenom – motorky jsou samy o sobě takové „pekelné stroje“.

Johnson se však jinak zjevuje jen jako lebka, se kterou Garcia může vést dialog a  vzájemně si napomáhat v boji proti zlu.

Garcia se nemusí zastavovat a zvlášť soustřeďovat na likvidaci nepřátel, střílí smrtící smrště běžně za pochodu. Zbraní má na výběr mnoho – revolvery, samopaly, brokovnice – a může je ještě vylepšovat.

Nejen démony lze zabít světlem, ale také za pomocí světla lze otevřít různé dveře a puzzly. Ovšem pokud Garcia přijde o tuto mocnou zbraň, situace se značně dramatizuje. Démoni jsou v přesile a Garcia zdá se nemá žádnou šanci v té chvíli nad nimi zvítězit. Ve tmě není svým pánem. Je proto dobré v takové situaci takticky a velmi velmi rychle ustoupit.

Někdy mu však tma může napomoci k hledání další cesty.

Kulisy pekla jsou někdy dramatické, jindy zavánějí až trošku absurdním či sarkastickým humorem.

Kritické ohlasy mluví o jistých prvcích podobných s Resident Evil. Fanoušci naopak, že hra je akčnější, výraznější a nápaditější než právě Resident Evil.

Shadows of the Damned je dostupná pro Xbox 360 a PS 3. Prokleté stíny jsou kombinací punk rocku a psychologicko akčních thrillerů.

Pro Spojené státy oficiální datum vydání bylo stanoveno na 21. června, pro EU 24. června.

Obrázky: oficiální trailer